مجازات ادم ربائی در قانون بسیار سنگین بوده و حضور وکیل آدم ربائی در این نوع پرونده ها از ابتداء ضروری میباشد معاونت در ادم ربایی و شروع به ادمربایی نیز قابل تامل میباشد.
مشاوره حقوقی رایگان با وکیل
۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲
همین الان با ما تماس بگیرید!
🌟ما حوصله داریم!
آدم ربائی چیست ؟
انتقال یک شخص بدون رضایت او از محلی به محل دیگر به وسیله زور و تهدید آدمربایی است . آدم ربایی به معنی سلب آزادی تن از شخص دیگری است .
هر شخصی حق دارد که بتواند از هر نقطه کشور به نقطه دیگر آن سفر کرده یا نقل مکان کند یا از کشور خود خارج شده و به آن بازگردد و به طور کلی توقیف و محدود به علت غیر منطقی نشود. با داشتن این حق ، حق لغو بردگی و لغو بیگاری و منع توقیف و حبس بدون مجوز نیز به میان می آید . بنابراین ادم ربائی به معنای سلب آزادی شخص دیگری با قصد سو و بدون رضایت او از راه جابجایی وی از محلی به محل دیگر می باشد .
ارکان تشکیل دهنده ی جرم آدم ربایی :
رکن قانونی :
ماده ۶۲۱ از قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات ادم ربائی بیان میدارد هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگری شخصی یا توسط دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند یه به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم خواهد شد . در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از ۱۵ سال تمام باشد یا ربودن توسط وسائل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرائم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد و نیز شروع به کلاهبرداری نیز جرم است و مجازات آن بین ۲ تا ۵ سال است .
و نیز
ماده ۶۳۱ از قانون مجازات اسلامی بیان میدارد هر کس طفلی را که تازه متولد شده است بدزدد یا مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد نماید به ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم خواهد شد و چنانچه احراز شود که طفل مزبور مرده بوده مرتکب به یکصد هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
رکن مادی :
عمل ربودن افراد با تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگری ، عنصر مادی جرم آدم ربایی است . یعنی مثلاً اگر شخصی به هر انگیزه و با حیله و تقلب و یا بدون رضایت او را برباید عنصر مادی جرم ادم ربائی است . در ماده ۶۳۱ از قانون مجازات اسلامی عمل ربودن و تعویض کردن اطفال عنصر مادی این جرم تلقی می شود .
رکن معنوی :
منظور از رکن معنوی یعنی شخص باید سوء نیت و قصد مجرمانه برای ارتکاب جرم داشته باشد در غیر اینصورت جرم فوق محقق نخواهد شد و مرتکب با هر انگیزه ای اعم از مطالبه ی وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر مرتکب آدم ربایی شود مجازات خواهد شد . البته با توجه به ماده ۳۷ از قانون مجازات اسلامی در صورت وجود انگیزه منطقی قاضی دادگاه می تواند میزان مجازات را تخفیف دهد
همین الان با ما تماس بگیرید!
🌟ما حوصله داریم!
عواملی که موجب تشدید مجازات آدم ربایی می شود :
اگر سن مجنی علیه کمتر از ۱۵ سال تمام شمسی باشد دختر باشد یا پسر تفاوتی ندارد حتی اگر رباینده علم به سن نداشته باشد و یا اگر ربودن با استفاده از وسیله نقلیه انجام شده باشد و یا به هر صورتی رباینده آسیب جسمی یا حیثیتی به قربانی وارد آورد حتی اگر خود ربوده شده نیز برای جلوگیری از ربوده شدن به خود آسیب بزند نیز شرایط مشدد مجازات را داراست .
معاونت در جرم آدم ربایی
هرگاه کسی با علم به استفاده وسایل ارتکاب جرم در ادم ربائی آنها را برای آدم ربا تهیه کند و یا افراد را به ارتکاب جرم فوق تحریک یا ترغیب یا تهدید ینماید و یا به هر طریق وقوع جرم را راحت کند به استناد ماده ۱۲۶ از قانون مجازات اسلامی معاون در جرم شناخته شده و مجازات معاونت در ارتکاب جرم مطابق با ماده ۱۲۷ از قانون مجازات اسلامی یک تا دو درجه از حکم داده شده به خود ادم ربا پایینتر خواهد بود .
معاونت در ادم ربائی لازم است در مرجع قضائی اثبات گردد.
مشاوره حقوقی رایگان با وکیل
همین الان با ما تماس بگیرید!
🌟ما حوصله داریم!
شروع به آدم ربایی
ماده ۶۲۱ از قانون مجازات اسلامی بیان میدارد که شروع به آدم ربایی نیز جرم است یعنی حتی اگر شخصی شروع به جرم ادم ربائی کند یعنی قصد ارتکاب جرم کند و شروع به اجرای آن نماید اما جرم بنا به دلایلی انجام نگردد بنا به شکل جرم و اندازه ی آن به ۳ تا ۵ سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد .
همین الان با ما تماس بگیرید!
تلفن جهت مشاوره رایگان حقوقی با وکیل ۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲
🌟ما حوصله داریم!
وکیل ادم ربایی وکیل ادم ربایی وکیل ادم ربایی مجازات ادم ربایی