تحریر ترکه
تحریر ترکه تعیین مقدار ماترک و دیون متوفی است که توسط اصیل یا وکیل تحریر ترکه و متخصص امور حسبی بر اساس ماده ۲۰۶ قانون امور حسبی با صدور قرار تحریر ترکه صورت میپذیرد .
به عبارت دیگر قانون برای حفظ حقوق ورثه این طریقه را در نظر گرفته است که در ان تمام اموال و دارایی های متوفی اعم از مطالبات و بدهی هایش مشخص شود.
تحریر در لغت به معنای نگارش است.
دفتر وکالت ما بصورت فوری و ارزان با حق الوکاله پائین اماده قبول وکالت در خصوص تحریرترکه – انحصار وراثت و سایر پرونده های شما میباشد .
نشانی دفتر وکالت ما :
تهران میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات اللهی ( ویلا ) – کوچه نیائی پلاک ۷ ممیز ۱ دفتر وکالت
مشاوره حقوقی رایگان
۸۳ ۹۴۴ ۸۳ ۰۹۱۲
۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲
۱۲۱ ۶۱ ۶۱ ۰۹۱۲
قبول وکالت
مدارک لازم :
- شناسنامه و گواهی فوت مرحوم
- استشهادیه محلی محضری
- رسید مالیات بر ارث
- کپی برابر با اصل شناسنامه وراث
- درخواست تحریر ترکه
مراحل تحریر ترکه:
۱.برای تحریر ترکه وراث یا نمایندگان قانونی وصی متوفی باید پس از تهیه مدارک و مستندات دادخواست خود را توسط اصیل یا وکیل به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی تقدیم نماید.
۲.مطابق ماده ۲۱۰ قانون امور حسبی دادگاه بخش ( فعلا شورای حل اختلاف ) برای تحریر ترکه وقتی را که کمتر از یکماه وبیش از سه ماه از تاریخ نشر آگهی نباشد معین کرده و در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار آگهی می دهد که ورثه یا نماینده قانونی آنها بستانکاران و مدیونین به متوفی و کسان دیگری که حقی بر ترکه متوفی دارند در ساعت و روز معین در دادگاه حاضر شوند.
۳.علاوه بر آگهی فوق برای هریک از ورثه یا نماینده قانونی آنها و وصی و موصی له اگر معین و در حوزه دادگاه مقیم باشند برای حضور در وقت مقرر احضاریه فرستاده می شود .در صورتی که اشخاص ذینفع در جلسه حضور پیدا نکنند و غایب باشند غیبت آنها مانع از تحریر ترکه و مهروموم ترکه نمی باشد.
تحریرترکه اموال بدون سند:
تحریر ترکه اموال بدون سند دقیقا همانند اموال دارای سند رسمی انجام می شود یعنی براساس ادله و مدارکی که ورثه و ذی نفعان ارایه می کنند.
این املاک در لیست دارایی های شخص متوفی ثبت خواهند شد مشکل اصلی در تقسیم اموال بدون سند رخ می دهد اگر ملکی به صورت قولنامه ای به متوفی منتقل شده ابتدا باید دادخواست الزام به تنظیم سندرسمی به طرفیت فروشنده داد و سپس در صورت امکان اقدام به تقسیم ملک مورد نظر کرده ویا با فروش آن سهم وراث را پرداخت کرد.
نحوه استعلام در تحریر ترکه:
هنگام تحریر ترکه وتقاضای آن توسط ورثه شورا می تواند اقدام به استعلام در مورد اموال ثبت شده و قابل پیگیری متوفی کند.
این استعلام ها می تواند از اداره ثبت جهت اموال غیرمنقول از پلیس در مورد مالکیت خودرو و از بانک مرکزی در موردد حساب های بانکی و موجودی آنان باشد.
البته ممکن است ذی نفع در مورد استعلام از سازمان بورس یا شرکت مخابرات و…نیز تقاضایی داشته باشد که از طریق همان شورا قابل انجام خواهد بود.
اعتراض به تحریرترکه:
مطابق ماده ۹قانون شورای حل اختلاف تمامی آرای صادره در خصوص موضوع ماده ۹ ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ آن قابل تجدیدنظرخواهی می باشد.
مرجع صالح جهت تجدینظرخواهی حسب مورد دادگاه عمومی همان حوزه قضایی میباشد.
قرار تحریر ترکه:
قرار عبارت است از تصمیم قضایی که از سوی مقام قضایی در طول تحقیقات مقدماتی و در مقام انجام دادن تحقیق و در موارد استثنایی در جریان محاکمه و رسیدگی دادگاه صادر می شود .
این تصمیم ممکن است ناظر به متهم وسایر اشخاص یا در مورد اشیا و اموال آنان باشد.
اجرای قرار تحریر ترکه :
اجرای این قرار در دفتر دادگاه یا در محل معینه برگزار و از کلیه افراد ذینفع لیست اموال اخذ و صورتجلسه میگردد .
نشانی دفتر وکالت ما :
تهران میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات اللهی ( ویلا ) – کوچه نیائی پلاک ۷ ممیز ۱ دفتر وکالت
مشاوره حقوقی رایگان
۸۳ ۹۴۴ ۸۳ ۰۹۱۲
۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲
۱۲۱ ۶۱ ۶۱ ۰۹۱۲
قبول وکالت